Professioneel buitenschilderwerk beschermt

Professioneel buitenschilderwerk valt of staat bij een goede uitvoering én het gebruik van het juiste materiaal. Goed buitenschilderwerk beschermt uw woning langdurig tegen de vaak wisselende weersomstandigheden in ons land. Een zonnige zomerdag met hoge temperatuur kan namelijk in korte tijd omslaan naar een onweersbui met harde windstoten, regen en soms zelfs hagel. De buitenkant van uw woning of bedrijfspand krijgt veel te verduren en dat stelt hoge eisen aan het buitenschilderwerk. Ga daarom voor de beste kwaliteit.
 

Professioneel buitenschilderwerk verduurzaamt

Goed buitenschilderwerk voorkomt dat de houten onderdelen van uw woning minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Als een verflaag plaatselijk ontbreekt of als er scheuren in het hout zitten dan kan regenwater het hout binnendringen en het hout aantasten. Houtrot is te herkennen aan zachte, verkleurde plekken en aan barsten in de verflaag. Aangetast hout blijft rotten door de schimmelsporen die zich in het hout hebben verspreid. Het repareren of vervangen van de slechte delen is tijdrovend en daardoor kostbaar. Goed buitenschilderwerk voorkomt ook dat vocht minder snel de woning binnendringt. Een goede afwerking van de naden en kieren tussen de liggende en de staande houten kozijndelen is hiervoor essentieel.
 

Professioneel buitenschilderwerk verfraait

Afbladderende verf, scheuren in het schilderwerk, verkleurde onderdelen en rottend hout geven uw huis of bedrijfspand een armoedige uitstraling. Professioneel buitenschilderwerk zorgt voor een mooie afwerking van de deuren, kozijnen, balken, dakgoten en dakkapellen waardoor uw huis of bedrijfspand een representatieve indruk maakt. Laat uw buitenschilderwerk daarom op tijd door de Meester Schilders onder handen nemen en laat uw woning of bedrijfspand weer stralen.
 

Professioneel buitenschilderwerk is meer dan de buitenkant alleen

De kwaliteit van het binnenschilderwerk heeft invloed op de levensduur van het houten kozijn van de ramen en deuren. Het binnen- en buitenkozijn vormen namelijk één geheel. Gebreken aan het buitenschilderwerk kunnen ontstaan doordat vocht vanuit de binnenzijde doortrekt naar de buitenzijde. Gebreken aan het binnenschilderwerk moeten dus eerst opgelost worden. Het is daarom ook zaak om klemmende deuren en ramen te controleren en indien nodig af te schaven voordat aan het schilderwerk wordt begonnen. Het kitwerk moet ook op orde zijn om vocht geen kans te geven om in de naden terecht te komen.

Onderdorpels van raamkozijnen en de onder- en bovenkanten van ramen en deuren zijn horizontale delen waarop water kan blijven staan. Ze zijn daarom het gevoeligst voor houtrot en dienen niet vergeten te worden.